Home » Nieuws » Gelezen op AlphenLinkt: Paola krijt tegen eenzaamheid

Gelezen op AlphenLinkt: Paola krijt tegen eenzaamheid

Gepubliceerd op 31 maart 2020 om 22:23

Citymarketing website "AlphenLinkt" zet in hun wekelijkse reeks "#AlphenOntmoet", inwoners van Alphen aan den Rijn centraal. Dit gaat bijvoorbeeld over hun bijzondere hobby, beroep of vereniging. Ook initiatiefnemers van maatschappelijke acties, passeren de revue. Zo ook de stoepkrijt challenge welke Paola Hoogervorst opzette om de eenzaamheid in Nederland tijdens het coronavirus te verminderen. Lees hier het gehele artikel.

Paola bedacht de ‘stoepkrijtchallenge’. Binnen de kortste keren zag je overal tekeningen op straat, stond TV-West voor de deur en spraken het Jeugdjournaal en Jinek erover. Waarom deed je dat? “Ik zag de toespraak van onze koning en werd geraakt door zijn uitspraak dat we het Coronavirus niet kunnen stoppen, maar het eenzaamheidsvirus wel. Er zijn al zoveel eenzame mensen in Nederland. In deze tijden wordt dat alleen maar meer. Hobby’s buitenshuis, een feestje, je kinderen en kleinkinderen op bezoek... dat valt allemaal weg.

Ik keek zaterdagochtend uit m’n raam en zag een vader en moeder met drie kindjes, die voor het huis van hun opa en oma een stoepkrijttekening maakten. Met hartjes en lieve teksten. Want ze mochten niet naar binnen. Ik kreeg er tranen van in m’n ogen en dacht ‘hier moet ik wat mee’.

Ik heb een oproep in Facebookgroepen geplaatst om stoepkrijttekeningen voor mensen in de buurt te maken. Dat werd opgepakt. Op dezelfde dag werd er al bij opa’s en oma’s en verzorgings- en bejaardentehuizen op de stoep gekrijt. Zondagmiddag heb ik een website gemaakt om er bekendheid aan te geven.

 

Op stoepkrijtchallenge.nl lees je alles over deze actie. Hoe je buiten ‘veilig’ kan krijten of hoe je zelf stoepkrijt maakt. Het zou mooi zijn als heel Nederland meedoet in de strijd tegen eenzaamheid. En bij veel mensen een glimlach op hun gezicht tovert.”


Dit artikel is van oorsprong gepubliceerd op:

  • De citymarketing website AlphenLinkt.
  • In de online en print versie van het Alphens Nieuwsblad en Kijk op Bodegraven-Reeuwijk.
  • Als je Alphen aan den Rijn binnenrijdt  zie je van 1 april tot en met 7 april dit beeld op de digitale billboards aan de Eisenhowerlaan, Goudse Schouw, Leidsche Schouw of de Oranje Nassausingel.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.