Home » Nieuws » Stoepkrijt weekchallenge: K(w)onginsdag & Holland

Stoepkrijt weekchallenge: K(w)onginsdag & Holland

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 12:56

Heel Nederland is inmiddels bezig met het maken van stoepkrijttekeningen. Voor bijvoorbeeld eenzame mensen of personen die in vitale beroepen werken. De tekeningen zijn er in groot- en kleinformaat. Vaak staan er bemoedigende spreuken bij. Er vliegen zelfs drones over provincies en over steden om al dit moois vast te leggen.

 

Om te zorgen dat de stoep bij de eenzame mensen in Nederland er gekleurd bij blijft liggen, organiseert de landelijke "stoepkrijtchallenge - samen tegen eenzaamheid" iedere week een andere weekchallenge. Van 20 april tot en met 2 mei, is het thema K(w)oningsdag & Holland. 

Heel Nederland kleurt rood - wit - blauw

Paola Hoogervorst, bedenker van de Nederlandse stoepkrijtchallenge, roept alle Oranjeverenigingen, basisschool leerkrachten, leidsters bij BSO's en ouders van jonge kinderen op, om massaal mee te doen met deze challenge.

Waarom

Eind april en begin mei staat altijd in het teken van typische Nederlandse feest- en gedenkdagen. Koningsdag, Nationale Dodenherdenking, Bevrijdingsdag. Dagen die we normaal met elkaar vieren. Dit jaar zouden we zelfs 75 jaar vrijheid groots vieren. Vrijmarkt voor jong en oud, koren die zingen in verzorgingstehuizen, feesten (groot en klein) in alle dorpen en steden, koningsspelen voor de basisschool leerlingen, festivals, extra bezoekjes en een tompouce eten met opa en oma of iemand uit de buurt. Helaas is dit nu allemaal niet mogelijk.

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) heeft een alternatief programma gemaakt om in tijden van het leven op 1,5 meter op 27 april toch Koningsdag te kunnen vieren. Ze noemen het "woningsdag". Blijf zoveel mogelijk thuis en vier met elkaar de verjaardag van onze Koning, is het motto.

 

In het kader hiervan heeft de landelijke stoepkrijtchallenge een challenge opgesteld. Maak stoepkrijttekeningen bij eenzame mensen die geen Koningsdag kunnen vieren. Tover op die manier een glimlach op hun gezicht. Dani en Olin uit Pijnacker zijn alvast begonnen. Ze verkopen hun speelgoed op kleedje van stoepkrijt bij een vrijmarkt,  ze bakten alvast een "tompoes" en hesen de vlag alvast. 

Wat is de bedoeling?

Maak in de periode van 20 april tot en met 2 mei stoepkrijttekeningen voor mensen die het op dit moment moeilijk hebben, eenzaam zijn of het op een andere manier verdienen.  De buurvrouw waarbij haar dochters al weken niet op bezoek kunnen komen, mensen in verzorgingstehuizen, opa's en oma's, doktoren en verpleegkundigen die coronapatiënten verzorgen enzovoort.


Het thema is Koningsdag en Holland. Denk aan tekeningen van de koning en koningin, de Nederlandse vlag, een kroon, ballonnen, de vrij markt, een tompouce, enzovoort. Of bij Holland: molens, klompen, tulpen, fietsen, Amsterdam, voetbal of de Nederlandse leeuw.

Delen op social media

Als de stoepkrijttekening klaar is, is het leuk om deze te delen op de facebookgroep "Stoepkrijtchallenge - samen tegen eenzaamheid". Of op ander social media en gebruik daarbij de #stoepkrijtchallenge en #woningsdag. Zet daar dan bij door en voor wie de tekening gemaakt is.

Fotoalbum K(woningsdag) en Holland

Wil je een tekening delen in dit fotoalbum? Deel hem dan op de facebookgroep "Stoepkrijtchallenge - samen tegen eenzaamheid" of stuur een mail naar info@stoepkrijtchallenge.nl

 

Iedere week een nieuwe weekchallenge ontvangen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang 1 x per week een nieuwe challenge


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.