Home » Voor wie

Voor wie kun je een stoepkrijttekening maken?

De #stoepkrijtchallenge is bedoeld voor iedereen in Nederland die zich alleen of eenzaam voelt. Dat zijn normaal al meer mensen dan je denkt.

Volgens het Centraal Bureau van Statistiek voelt ruim vier op de tien Nederlanders zich eenzaam (2018). Zo missen zij mensen die hun helpen in moeilijke situaties, die een boodschap voor ze halen, ze voelen ze zich in de steek gelaten of het is heel stil in huis.

Nu het coronavirus heerst en het RIVM heeft gevraagd om het contact met ouderen en mensen met een slechte gezondheid, te beperken, loopt het aantal eenzame mensen alleen nog maar op.

 

Welke mensen zijn nu extra eenzaam?

  • Opa en oma's waar je normaal regelmatig naartoe gaat, maar die nu geen bezoek mogen ontvangen.
  • De mevrouw van twee straten verderop en die aan het zorgen is voor zieke mensen. Die uit de nachtdienst in een leeg huis terugkomt en waarvan haar partner - vrachtwagenchauffeur -  inmiddels weer aan het werkt is.
  • Een gescheiden papa of mama waarbij hun kind(eren) niet de hele week thuis zijn.
  • Het gezin in jouw straat dat vanwege het virus twee weken in quarantaine is en dus geen bezoek mag hebben. Ook het vriendje waarmee je normaal voetbalt mag niet buitenspelen.
  • Mensen in verpleegtehuizen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Want daar mag je niet naar binnen. Maar misschien is er wel een ruimte buiten waar de bewoners of patiënten op uitkijken en als je het vraagt, wel een mooie tekening mag maken.
  • Die alleenwonende meneer, drie huizen verderop, die nu verkouden is en dus nergens naartoe mag. Zelfs niet om een boodschap te halen in de supermarkt.

Voor wie maak jij een stoepkrijttekening?

Laat hieronder weten voor wie jij een tekening gemaakt hebt of nog gaat maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.